Se veled, se nélküled | Ha nem tudom, nem fáj | Egyszer fenn, egyszer lenn | Soha nem elég | 5. | 
Valami új, valami régi | ..és szeretlek téged | Aki rózsát kap | Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország | 
Szerenád | Karácsony | Aranyalbum | Country & Retro | Sikersztori (DVD) | Best of 2001-2004 |
Kalocsai kertök alatt

 

A mérleg 20 év alatt tizenhat Dupla KáVé album, egy DVD és egy Köteles István szólólemez. Több mint Egymillió eladott album Magyarországon, illetve Erdélyben és a világ magyarlakta területein!

A Dupla KáVé 1996-ban alakult két fővel. A zenekar elnevezése a tagok neveinek kezdőbetűjéből ered:
Köteles István ( Ká ) és Váradi Jenő ( Vé ), így lett a "KáVé".
A "Dupla" pedig két okból született, részben, mert a zenekar 2 tagú, részben, mert kerestünk valamilyen magyar hangzású nevet. Így jött létre a Dupla KáVé elnevezés. Erről szól ez a kis mese:

Hol volt, hol nem volt, Óperenciás tengeren innen és túl, élt két zenészlegény Európa szívében, egy cseppnyi földön, amit Magyarországnak hívtak. Keresték és kutatták szerencséjüket a munkájukban, jártak hegyen-völgyön át, és tudták, hogy a felhők felett mindig kék az ég, és érezték, milyen fontos, ha az ember szeretné, ha szeretnék. Bíztak benne, hogy előbb-utóbb kis országukban is magyar lesz mindenki, részegen vagy öregen. Egyszóval jártak külön utakon, de egyszer csak egy keresztúton összetalálkoztak. Úgy döntöttek, innentől közösen járják tovább az élet kacskaringós és gyönyörű útjait, amik kanyarognak egyszer fent és egyszer lent. 1998-at írunk ekkor.

Úgy hívták a két zenészlegényt, hogy Köteles István és Váradi Jenő. Mindketten érezték már, hogy az élet mostoha, de azt is tudták, mennyire igaz az üzenet, hogy szíved mélyén őrizd meg és ne add fel soha a reményt, így aztán zenekarrá alakultak. Ahogy az újszülött gyermeknek nevet választ az édesanyja évezredek óta, úgy keresték ők is a saját, közös nevüket. Nem volt jobb ötletük, mint hogy a saját nevükből kiindulva magyar mozaikszót alkossanak, a Kötelesből így lett Ká, a Váradiból pedig Vé. De szerették volna a magyarságukat, az identitásukat és a hazaszeretetüket a zenekaruk nevében is kifejezni. Nem hangzatos és  idegenül csengő, divatos nevet találni. Így, mivel csak ketten alkották az együttest és magyar kifejezést kerestek, hosszas tanakodás után amellett döntöttek, hogy legyen Dupla az előnevük. Megszületett hát a Dupla KáVé.

Mindez történt sok-sok évvel ezelőtt, és ők fáradhatatlanul mesélik – ha megkérdezik tőlük, honnan is ered a nevük – ezt a történetet. Itt a vége, fuss el véle, de ne szomorkodj, mert a Dupla KáVé-nak még nem lesz vége :)

 

A Dupla KáVé ars poeticája:
Amerikától és Nyugat - Európától - a kultúrák esetleges ötvözése mellett - érdemes átvenni a munkamódszert és a minőséget! Kitartó munkával, szívós szorgalommal, fáradhatatlan lelkesedéssel és némi szerencsével a siker megszerezhető.
A Kárpát-medencében élő magyarság lelkének és szokásainak megfelelő többgenerációs, igényes és szórakoztató zene életre hívása; ez a Dupla KáVé küldetése!

Az együttes célja: 
alulról építkezve, a valóságból táplálkozva a magyar zene egyik meghatározó zenekarává válni. Nem a pillanatnyi, hangos siker a cél, hanem hosszú távú, tartós közönségszeretet kiépítése.

 

Az összes album a Stefanus Kiadó gondozásában jelent meg, ami annyit jelent, hogy nemcsak a dalok szerzése és a szövegírás a feladatunk, hanem az album szerkesztése, gyártása, menedzselése is. Az albumok stúdiófelvételei is a Stefanus Kiadó stúdiójában készülnek.

A Dupla KáVé albumainak terjesztését a(z)  MG Records Kft. látja el, elősegítve ezzel a teljes országos lefedettséget, a bevásárlóközpontokban való jelenlétet is.

A Dupla KáVé előadásainak száma 2000-ben éves szinten 300 körül volt, 2005-ben 150-180 körüli, napjainkban pedig évente hozzávetőlegesen 100 előadás várható, ami  az ország romló gazdasági helyzetével magyarázható.
Retro disco-k, koncertek, sörsátras-fesztiválok, falu- és városnapi rendezvények, bálok az ország egész területén, illetve Erdély, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia és Ukrajna magyarlakta vidékein.
A zenekar először 2003. áprilisában az USA-ba, illetve októberben Ausztráliába kapott meghívást jótékonysági rendezvényen történő bemutatkozásra.  Azóta az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában is többször járt az együttes.

Nagykereskedelmi kiszolgálás: MG Records Zrt., 1097 Budapest, Gubacsi út 30. C épület II. emelet. Kontakt: rendeles@mgrecords.hu Telefon: +36 1 920 2908
 
Fellépések megrendelése, ajánlatkérés: Stefanus Kiadó  +36 20 9292 241 stefanuskiado@gmail.com
 
 1. Se veled, se nélküled (1998)
 2. Ha nem tudom, nem fáj (1999)
 3. Egyszer fenn, egyszer lenn (2000)
 4. Soha nem elég (2000)
 5. Dupla KáVé: 5. (2001)
 6. Valami új, valami régi (2002)
 7. "..és szeretlek téged" (2003)
 8. Aki rózsát kap (2004)
 9. Szerenád (2005)
 10. Karácsony (2006)
 11. Aranyalbum (2007)
 12. Country & Retro (2008)
 13. Best of 2001-2004 (2011)
 14. Kalocsai kertök alatt (2012)
 15. Országút (2014)
 16. Szegfű (2016)

DVD:
Sikersztori - A mi utunk 1998-tól 2010-ig
(2010)

Szólólemez:
Köteles István: Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország (2004)

Stefanus Kiadó @ 2017